Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Τριμμένη Καλογεράκη (200g)
Θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή τυριά στην Ελλάδα και κατέχει περίοπτη θέση στις προτιμήσεις παγκοσμίως. Είναι σύμβολο της παραδοσιακής Κρητικής Διατροφής με τεράστια ιστορία παρασκευής στο νησί μας εδώ και αιώνες. Η Κρητική Γραβιέρα Καλογεράκη είναι γνωστή για την εξαιρετική της ποιότητα, τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής από αιγοπρόβειο γάλα, την αγνότητα των συστατικών της και την μοναδικά ευχάριστη γεύση της. Ωριμάζει τουλάχιστον για 3 μήνες. Υφή και χρώμα: Χαρακτηρίζεται ως ένα πολύ ανοιχτό κίτρινο, σκληρό επιτραπέζιο τυρί με ασύμμετρες τρύπες. Γεύση: Ιδιαίτερα ευχάριστη, υπόγλυκη και ελαφρώς υφάλμυρη με πλούσιο άρωμα αγνού γάλακτος. Προκαλεί ένα αίσθημα ευεξίας και πληρότητας σε όποιον το γευθεί. : Η σταθερά άριστη ποιότητα και γεύση της βασικής μας πρώτης ύλης, του γάλακτος, βασίζεται στο γεγονός ότι προέρχεται από ζώα που βόσκουν ελεύθερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης και τρέφονται από την πλούσια σε θρεπτικά συστατικά χλωρίδα του νησιού. Η διαδικασία παραγωγής όλων μας των προϊόντων είναι πιστοποιημένη με το πρότυπο διασφάλισης ποιότητας ISO2000:2005 καθώς επίσης και το διεθνές πρότυπο IFS. TIPS: Η Γραβιέρα μπορεί να καταναλωθεί ως κύριος μεζές, ως σαγανάκι, σε μικρά κομμάτια στη σαλάτα, σε τοστ και γενικά συνοδεύοντας ότι φαγητό υπάρχει στο τραπέζι μας. Υψηλού επιπέδου γαστρονομικός συνδυασμός αποτελεί η γραβιέρα με το πεπόνι που μπορεί να σερβιριστεί ως επιδόρπιο.